HTML

2013.10.28. 10:00 Puchard Márton

Sörmanufaktúra - a sörkánaán

Soron következő kis beszámolónkban egysormanufakktura.JPG kis kézműveskocsmáról fogunk ismét beszámolni, a  Sörmanufaktúráról. Ez a pici, meghitt söröző a Gantz utcában bújik meg, a Margit híd budai lábához közel. Kellemes környezete van, és egy nagyon kellemes estét lehet itt eltölteni egy jó baráti társaságban. Mindenféleképpen érdemes foglalni helyet azonban, mert nem véletlenül emeltük ki, hogy a hely pöttöm. Igazából három helységből áll, két külön termecskéből és egy kinti teraszból. Messze kint a leghangulatosabb ülni, szinte mediterrán hangulata van, ahogy az ember a szép kis mellékutcában ül és iszogat. 

 

CameraZOOM-20131018203541305_PerfectlyClear_0001.jpg

Bár a hely hangulata jó, azért meg kell említsük, hogy kicsit nehezen tudja a kocsmáros, aki a tulaj is egyben, kiszolgálni a vendégeket, ha túl sokan vannak. Ez egyrészt annak köszönhető, hogy egyedül viszi az üzletet, másrészt annak, hogy nagy odafigyeléssel készít el minden egyes sört. Szinte minden sör elkészítése alatt kicsit bemutatta, hogy mi a különbség az egyes sörök között, amire szükség is volt, mivel ahogy azt megszokhattuk nem volt túl sok információnk a sörökről. Ez mindig nagy gond a kézműves sörökkel, de a kedves kocsmáros nagy odaadással avatott be minket az egyes sörök, ale-k draught-ok, lagerek közötti különbségek világába. Mi egyértelműen az Esti Mesét ajánljuk, amelyik egy a Guiness ízvilágához hasonló sör, enyhe gyümölcsös beütéssel.

Ugyanakkor a Sörmanufaktúrának van egy különlegessége is. A hely nemcsak kocsmaként funkcionál, hanem mindenfajta kézműves sört is lehet rendelni, illetve a raktárból venni. Ez egy jó ötlet véleményünk szerint, mi például rendeltünk egy rekesszel, összeválogatott sörökből. Sőt ki is cserélhettünk párat, mert miután kicsit összebarátkoztunk a tulajjal, és beavatott minket pár sör-titokba, ki kellett próbálnunk még pár márkát! Összességében ez a kis kocsmát úgy tudnánk leírni, mint egy tipikus törzshelyet. Nem a nagy tömegeknek szól, hanem inkább egy-egy (nagyobb) baráti társaságot tud kiszolgálni, azt viszont rendkívül jól. Persze lehetne gyorsabb kicsit, kicsit olcsóbb és így tovább, de mindezek ellenére érdemes egyszer benézni, és személyesen megtapasztalni az élményt.

c8c07a33be3db9940fbe188e56393059123b9051.jpg

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kezmuvesizvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr125601404

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása