HTML

2013.11.08. 22:27 R. Lilla

Csokimennyország 1.2

Ahogy az az eddigi két cikkünkből is kiderülhetett, a magyarországi kézműves csokoládégyártás a 2000-es évek elején kezdett bekúszni a köztudatba, és kb. 2005 után sorra nyíltak az egyedi termékeket kínáló csokizók és manufaktúrák. Napjainkig ez az élelmiszeripar egyik leginnovatívabb ága, a csokoládéfajták sokszínűsége és a hozzájuk társított számtalan ízvariáns kimeríthetetlen tárháza a kísérletezésnek.

rozsav2.jpg

Rovatunk harmadik epizódjában a méltán híres Rózsavölgyi Csokoládét mutatjuk be. A cég alapítója és tulajdonosa Csiszár Katalin, aki amellett, hogy olasz, francia és San Franciscó-i mesterektől tanulva a csokoládékészítés mestere lett, egyben a kínált termékek gyönyörű csomagolásáért is felel. A Rózsavölgyi Csokoládé üzlete 2008 őszén nyílt meg az V. kerületben (Királyi Pál u. 6.) és a cég azóta a hazai és nemzetközi csokoládé szakma prominens tagjává lépett elő. Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint hogy 2009-ben egy ezüst és egy bronz minősítést sikerült megszerezniük az Academy of Chocolate londoni versenyén ganache kategóriában. A két díjnyertes csokoládé közül az egyik az ancho chili-citromolaj bonbon, a másik a meggypálinka-málna bonbonjuk volt. A nemzetközi siker természetesen abban is megmutatkozik, hogy Magyarország mellett már Angliában, Ausztriában, Hollandiában, Hongkongban, Kanadában, Németországban és Svédországban is megjelentek a csokoládépiacon.

Csokoládéjaik és bon-bonjaik többsége korántsem mondható éppen diákbarát árfekvésűnek, ellenben az itthoni kézműves csokoládé gyártók palettájának csúcsát képviselik minőségben. Az édességek csokoládé alapját olasz, belga vagy francia forrásból szerzik be, de minden más alapanyagot hazai eredetű termékek közül igyekeznek vásárolni – tejszínt, gyümölcsöt, mézet, pálinkát, stb.

A Rózsavölgyi Csokoládé kínálatában nem csupán bonbonok, trüffelek, forró csokoládé és táblás csokoládék szerepelnek, hanem a KeserÉdesnél már megismert csokoládé szerszámok is megjelennek. Ezen kívül gyönyörű csomagolású drazsék, gyermekeknek szánt csokoládék és ünnepi édességek is szerepelnek a választékban. A két kedvencünk a Matróz Bajusz, amely nem más mint bergamot héj csokoládéban, illetve az elmúlt évek egyik gasztroslágere, a csokoládés macaron. Ez utóbbi azért olyan különleges, mivel a cég nem mandulalisztből, hanem egyedülálló módon kakaóbablisztből készíti ezt a francia eredetű finomságot.

rozsav.jpg

Ha felkeltettük az érdeklődéseteket, akkor mindenképp vessetek egy pillantást a cég honlapjára is, ahol online rendelésre is van lehetőségetek!

http://www.rozsavolgyi.com/hu/index.php

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kezmuvesizvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr355621373

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása